Щефан Шафер победи в петия етап на обиколката на България
Щефан Шафер победи в петия етап на обиколката на България / Дарик Добрич, Валя Янева

24-годишният германец Щефан Шафер от тима на „Бранденбург" спечели поредния 5-и етап от Международната колоездачна обиколка на България. Участниците финишираха около 17.30 часа на площад „Тракийски" в Добрич. Второто място след оспорвана борба на финала с Шафер, зае българинът Георги Георгиев, който се състезава за турския „Бриса Спор". Трети остана Роберт Бенкш от националния отбор на Германия. 

Добричлията Красимир Коев завърши с основната група и запази мястото си в десетката на тура. Носител на жълтата фланелка и водач в класирането е Томаш Бухачек от Чехия. К

Щефан Шафер победи в петия етап на обиколката на България
netinfo
метът на Добрич Детелина Николова връчи лавровия венец на победителя Шафер. 

 „Доволен съм, че съм победител в етапа. Беше много тежка битка, затруднени бяхме при изкачването след Варна, там групата се разкъса. Последните 25 километра се откъснахме с Георгиев. Искам да се задържа в челото и да спечеля и други етапи", заяви пред Дарик победителят Щефан Шафер - германски шампион в индивидуалното преследване на 4000 метра.

Шафер е печелил отделни етапи от международни състезания, в Полша се е състезавал многократно, бил е четвърти на пробега „Солидарност". Колоездачът заяви, че се радва, че за първи път е в България и е доволен от представянето си до сега. Целта му е участие на Олимпийски игри.