Шабла чества 45 години от обявяването й за град
Шабла чества 45 години от обявяването й за град / Дарик Добрич

С разнообразна програма ще бъде отбелязана 45-годишнината от обявяването на Шабла за град. Събитието е в неделя, 24 август. Освен празничните концерти и забавленията, ще бъдат открити тържествено два обновени обекта.

В 16.00 ч. ще бъде осветена новата зона в Рибарско селище „Кария" край Фара Шабла, която е естетизирана по проект, финансиран чрез Местната инициативна рибарска група „Шабла - Каварна - Балчик". 45 минути по-късно в центъра на Шабла ще се освети Читалищния дом, при който са приложени мерки за енергийна ефективност с финансиране от Програмата за развитие на селските райони.

Децата на Шабла ще усетят празника в обновения миналата година градски парк - в 17.30 часа, когато са подготвени специални забавления за тях.

Кулминацията на тържествата е в 19.30 ч. на сцената в градския парк, с концерт на тенора Живко Желев и Държавен симфоничен оркестър Шумен с диригент - маестро Станислав Ушев. Живко Желев е родом от Шабла.

По време на концерта ще бъдат обявени резултатите от Четвъртото издание на Националния литературен конкурс „Георги Давидов" и ще бъдат наградени лауреатите.