Кметът Нина Ставрева /в средата/
Кметът Нина Ставрева /в средата/ / Дарик Добрич

Ръст на туристите и нощувките през последните три години, отчитат от Община Каварна. Това съобщи кметът Нина Ставрева пред журналисти. Двойно се е увеличила през това време легловата база в хотели и почивните обекти. Местата за настаняване вече са 3 945.

От Община Каварна регистрират и траен ръст на туристите – от 24 000 през 2015-а до 48 000 през 2017 година. До 30 юни тази година почиващите в района са били 15 000, съобщи кметът. Много от посетителите са от Румъния, Полша, Словакия, Чехия. Повече спрямо миналата година са руснаците. През месец август се очакват още повече туристи и базата е изцяло резервирана, каза Ставрева.

Най-посещаван обект в Община Каварна остава нос Калиакра, където през юни тази година са постъпили с 13 000 лева приходи повече от юни 2017-а. Интерес има още към Яйлата, а новите обекти за туризъм, към които има засилен интерес, са фермата за охлюви в село Българево, музеят на водката в Каварна, археологическите разкопки на нос Чиракман.
 

Аквапаркът в Топола
Дарик Добрич

Една от новостите, с които привлича посетители Община Каварна, са екстремен и аквапарк в комплекс край село Топола. Съоръженията са построени за 6 месеца и предлагат уникални за Черноморието атракции - 5 водни пързалки, басейн с вълни, детски воден замък с много игри. Легловата база в комплекса е увеличена значително. Собствениците са направили инвестиция от 8 милиона евро в нововъведенията.

Аквапаркът в Топола
netinfo