Регионалният съвет за развитие в Североизточния район заседава в Добрич
Регионалният съвет за развитие в Североизточния район заседава в Добрич / Дарик Добрич - архив

Съвместно заседание на Регионалния съвет за развитие в Североизточен район и на Регионалния координационен комитет към съвета ще се проведе в зала "България" на хотел "България" в Добрич, информираха от Областната администрация.

По време на заседанието ще бъде представена информация за изпълнението на взетите решения, съгласно вътрешните правила за работа на РКК към РСР СИР. Ще бъде представен, обсъден и приет Годишният доклад за 2013 г., свързан с изпълнението на Актуализирания документ за изпълнение на Регионалния план за развитие на СИР 2011-2013 г.

В дневния ред на заседанието са включени още представяне на актуалните показатели на произведената електрическа енергия от ВЕИ в Североизточен район за 2013 г.,развитие и перспективи на обучението по ВЕИ в Техническия университет - Варна (докладва представител на Технически университет - Варна, представяне на резултатите от проект на «Перпетум Мобиле БГ» ЕООД, свързан с изграждане на инсталация за производство на електрическа и топлинна енергия от биомаса за нуждите на Курортен комплекс Албена.

Предвидена е и демонстрация на работещ макет на Браунов генератор, разработен от ученици от Професионалната гимназия по електротехника - Варна.На срещата ще се докладва и за хода на изпълнение и финализиране на проекти по Оперативните програми 2007-2013 г. в Североизточен район, през първото шестмесечие на 2014 г. Ще бъде представена и актуална информация за етапа на разработване на Програмата за морско дело и рибарство и Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г.