Пътищата остават затворени, 6 села са без ток
Пътищата остават затворени, 6 села са без ток / Дарик Добрич

Все още са затворени за движение всички пътища от републиканската пътна мрежа в област Добрич с изключение на път Добрич-Балчик-Оброчище-Албена-Златни пясъци, съобщават от Областно пътно управление. Причина за затварянето са силния вятър и обилния снеговалеж през нощта, които намалиха видимостта до под 10 метра.

От Пътното управление съобщиха още, че не са спирали да чистят през цялата нощ. Оттам апелират водачите да не предприемат пътувания, освен ако не е свръх наложително - за собствения им комфорт и сигурност, както и за да бъдат успешно почистени всички пътища в областта.

И тази сутрин в цялата област духа вятър на пориви със скорост 10-12 м/секунда, който допълнително затруднява почистването. Снежната покривка е 25 сантиметра. 24 машини на пътноподдържащата фирма са излезли до момента да почистват републиканските пътища.

Тази нощ спасителни екипи са изтеглили от преспите над 10 закъсали моторни превозни средства, информират от Областния съвет за сигурност. Шест села в региона са без ток-в община Каварна селата Камен бряг, Свети Никола, Селце и Българево, в община Генерал Тошево село Писарово и в община Добричка село Стефаново. Температурата в региона е минус 11 градуса.

Днешният 27 януари е обявен за неучебен за учениците от общини Балчик, Добричка, Шабла, Ген.Тошево, Крушари и Тервел. Учебни занятия ще има само в Добрич и в град Каварна.Затворени ще останат училищата в каварненските села Септемврийци и Белгун. Не работят и четирите детски градини в селата Българево, Раковски, Вранино и Септемврийци.