Проектът за градския парк участва в национална архитектурна изложба
Проектът за градския парк участва в национална архитектурна изложба / netinfo

Проектът за реконструкция на Градски парк "Свети Георги" в Добрич участва в национална изложба, съобщават от екипа, който го разработи - Консорциум "Архитекти за Добрич" с участието на Светослава Коларова, Весела Петкова и Красимир Пампоров. Ремонтът на парка бе финансиран с европейски средства на два етапа, на обща стойност близо 10 млн.лева. Първата част приключи м.г., а ремонтните дейности по втория етап продължават.

Изложбата, в която участват проектът, е в София и е подредена на пешеходния мост на Националния дворец на културата. Тя е част от Архитектурен фестивал София 2015, провеждащ се от 17 септември до 5 октомври 2015 г. Организатори са Камара на архитектите в България, Съюз на архитектите в България, Съюз на ландшафтните архитекти и Съюз на урбанистите в България.
Програмата на фестивала и е в подкрепа на изявата на ролята на архитектите, ландшафтните архитекти и урбанистите за градската среда, продуцирането на креативно и полезно съдържание за професионалната общност и обществото, подкрепата за прозрачността и конкуренцията, възможностите за образование и обучение, както и създаването на устойчиви професионални и граждански мрежи и модели по темите на архитектурата и градската среда. Основна цел на фестивала е да популяризира професията, ролята и отговорността на архитектите, ландшафтните архитекти и урбанистите, като създаде платформа за обмен на опит и дебати по актуални теми от архитектурата и града.