Продължава ремонтът на читалищата в Тервел и Зърнево
Продължава ремонтът на читалищата в Тервел и Зърнево / община Тервел

Продължава работата по строителството на читалищата в село Зърнево и в Тервел, съобщават от местната община. Обектите бяха замразени през зимата. Финансирането е в рамките на общински проект по Програмата за развитие на селските райони.

В с.Зърнево се подготвя изливането на покривната плоча на сградата, която е с интересна многоъгълна форма. В Тервел се полага новата подова настилка на залата и се обработва дъсчената конструкция на сцената и облицовката на стените. Изградени са нови санитарни възли във фоайето, положени са настилките от фаянс и теракота. Сменена е дограмата във фоайето, изпълнени са мазилките. Предстои да се монтират вътрешните дограми, да се довършат ел. инсталациите и да се боядисат помещенията. Работи се и по канализационната връзка на ремонтираната част на сградата с градската канализация.

Строителството на двете сгради трябва да завърши в края на лятото. Все още не е започнал ремонтът на покрива и външните стени на читалищната сграда в Тервел с топло и хидроизолация, които ще се изпълняват със средства от Фонд „Козлодуй” и от избран от Министерство на икономиката и енергетиката строител.