Каменната зала в "Двореца" е арена на много обществени и културни събития
Каменната зала в "Двореца" е арена на много обществени и културни събития / Дарик Добрич
Културният институт получи награда "Златен приз" в рамките на „Ваканция и СПА Експо“
Държавен културен институт - Културен център „Двореца“ – Балчик, стана носител на голямо и важно за региона отличие. То е в категория „Развитие на културния туризъм“ - част от годишните награди „Златен приз“ 2016 на списание „Туризъм и отдих“. Наградата връчи служебният министър на туризма Стела Балтова на церемония в рамките на 34-то издание на международното туристическо изложение „Ваканция и СПА Експо“ в Интер Експо център. Отличието бе прието от директора на „Двореца” Жени Михайлова.

„Удоволствие е да връча наградата на „Двореца“ с пожелание тя да бъде стимул за развитието на туризма в това невероятно райско късче на България“, заяви Стела Балтова.

От своя страна Жени Михайлова заяви, че за нея е чест и престиж да получи тази награда.

„Благодаря на моя екип, за който „Двореца” е кауза и изключително важна мисия – мисия за съхраняване, опазване, поддържане и развитие на ценностите в Културния център. Това са над 200 архитектурно-исторически и археологически елементи и артефакти, както и 15 сгради – недвижими културни ценности. Те трябва да останат за историята и бъдещите поколения”, сподели Жени Михайлова.

Снимка
Дарик Добрич

Държавен културен институт – Културен център „Двореца” отчете през 2016 година един от най-успешните си сезони за последните три години. Приходите за комплекса през м.г. са над 1,6 млн.лв. – това е ръст със 70% спрямо 2013 година, когато приходите са били 961 хиляди лева.

Една от най-успешните си години отчита "Двореца" край Балчик