Фестивал на хляба в Добрич
Фестивал на хляба в Добрич / община Добрич
Община Добрич, РИМ и Художествената галерия подготвят второто издание на фестивала „Хлябът, който ни свързва“. Събитието е част от програмата за Деня на Добрич - 25 септември, и ще се проведе на 21 септември от 10 до 17 часа на площад „Свобода”. 

Предвидените експериментални работилници представляват обособени места, където ще бъдат представени мястото и функцията на хляба през различните исторически епохи – Праистория, Античност, Средновековие, Възраждане, Съвремие. 

фестивал хляб Добрич
община Добрич

Чрез подходящ декор и театрално симулирана историческа среда с помощта на посредник аниматор ще оживеят най-емблематичните за съответната епоха културни пейзажи, разкриващи отношението към хляба.Всеки посетител ще чуе разказа на аниматора за ролята и функцията на хляба, ще наблюдава различни демонстрации и възстановки на ежедневни или празнични ритуали и обреди и ще има възможност да участва в тях.  

Фолклорният концерт, в който ще участват Фолклорен танцов ансамбъл „Добротица“ и Танцова студия „Добрич“ при Младежки център – Добрич с гл. худ. ръководител Александър Александров и Фолклорен ансамбъл „Златна Добруджа“ с гл. худ. ръководител Коста Георгиев, ще допълни художествената картина на събитието.