Представят роман на Мария Павлова
Представят роман на Мария Павлова / библиотека "Дора Габе"
Културен афиш
В Регионална Библиотека „Дора Габе“ в 17.30 часа ще започне премиерата на книгата на Мария Павлова „Мистерията B-FILES”, която разказва с художествени средства защо изчезват пчелите.

Това е приключенски роман, имащ качествата на съвременен бестселър и филмов сценарий, събрал в едно глобалния проблем с мистериозното изчезване на колонии пчелни семейства, човешки отношения, базирани на професионална етика, шпионаж и любов, предателства и неочаквани развръзки, роман с интригуващ и изключително динамичен сюжет, който се чете на един дъх, а главните действащи лица са две – пчелите и хората.

Мария Павлова има публикувани много разкази в американски и австралийски списания за художествена литература. В България има спечелени редица награди от престижни конкурси. Завършила е славянска филология в Пловдивския университет, работила е дълги години като журналист.

Във фоайето на Младежки център – Добрич ще бъде открита изложбата „Старите къщи на Добрич“. Експонатите са от фонда центъра.

В сградата на Областната администрация пък ще може да се види изложба текстил, наречена „Вдъхновения и традиции“, на Ателие „Палитра“ при Младежки център – Добри, с ръководител Галина Върбанова.