спиране на водата
спиране на водата / DarikNews.bg
Водата е пусната по системата, в кварталите и по високите етажи все още я чакат
Аварията на помпена станция "Приморци" вече е отстранена, съобщи за Дарик изпълнителният директор на Вик – Добрич Тодор Гикински. По думите му водата  е пусната по системата и се изчаква нивото на резервоарите да се покачи, за да има навсякъде нормално водоподаване в Добрич. „Хората да бъдат спокойни, няма поводи за притеснение, вода ще има по домовете им още тази вечер”, каза Гикински.

По-рано през деня от Община Добрич обявиха, че ако до 20 часа тази вечер водоподаването в града не бъде възстановено, ще бъде обявено частично бедствено положение. Решението бе взето на извънредно заседание на Щаба за изпълнение на Общинския план за защита при бедствия. Минути след 20.00 часа на сайта на общината бе съобщено, че частично бедствено положение няма да бъде обявено и утре всички детски градини и ясли ще работят в нормален график.

От кметството информираха още, че водоноските с вода за хигиенни нужди, са на разположение на гражданите на обявените по-рано четири възлови места в града.

Авария на Помпена станция Приморци в петък следобед остави без вода добричлии трети пореден ден. От кметството ще водят разговори с водното дружество и ресорното министерство за евентуално компенсиране на потребителите заради честото спиране на водата в Добрич.

 Още утре ще бъде изпратено писмо до МРРБ с въпрос какви са вариантите за компенсиране на потърпевшите от спирането на водата добричлии, обявиха от общината.