Полицията открила убиеца на заклания мъж за 23 часа
Полицията открила убиеца на заклания мъж за 23 часа / netinfo

Само за 23 часа е било разплетено жестокото убийство на 38-годишния мъж, който в събота бе намерен заклан на изхода на Добрич към Генерал Тошево. Както вече Дарик информира, трупът е бил намерен до пункта на КАТ. Убиецът е задържан. Той е на 25 години, с инициали Х.Р, съобщиха от ОД на МВР. 

Сигналът за намерен окървавен труп е подаден в 11.00 часа на 18 октомври в І РУ на МВР от гражданин. Трупът на 38-годишния Влади Ангелов Колев е лежал на земята, като главата е била почти отсечена от тялото. При огледа са установени множество прободно-порезни рани. Полицаи от І и ІІ РУ и служители на Областната дирекция на МВР са предприели незабавни издирвателни действия. Установено е движението и контактите на убития през последните 24 часа. Следите са водели до заведение в покрайнините на града, в което жертвата и убиецът са пили алкохол.

В ранните часове на 19 октомври Х.Р. е направил пълни самопризнания. Той посочил, че мотивите за престъплението са личностни отношения между двамата. Убийството е било извършено в 5 часа сутринта на 18 октомври.  Намерен е предметът, с който е извършено престъплението.   

Убитият е от село Полковник Минково и е криминално проявен, разследван за 16 кражби. Имал е инвалидност на двата крака и се е придвижвал с патерици. По думите на зам.-директора на ОД на МВР Йордан Йорданов мъжът е бил познат на хората в община Добричка както с криминалните си прояви, така и с това, че е инвалид.  

Според окръжния прокурор Георги Коларов Влади и убиецът му са били хомосексуалисти и са имали връзка помежду си.

Убиецът не е криминално проявен. Той е задържан за 72 часа в ареста. Ще бъде изготвено предложение за налагане на мярка "задържане под стража". Полицейските служители, участвали в операцията, ще бъдат предложени за морална награда. От началото на годината до сега в Добрич са станали 3 убийства, две от които са разкрити.