Плевенският театър ще гостува в Добрич с пиеса на Нийл Саймън
Плевенският театър ще гостува в Добрич с пиеса на Нийл Саймън / netinfo

Спектакълът „Последният полов атлет” от Нийл Саймън ще гостува на сцената на добричкия театър на 27 юни. Участват актьорите от драматично-куклен театър "Иван Радоев" – Плевен Николай Урумов /гост актьор/, Надя Новоселска, Ива Вълкова и Красимира Кузманова.

Една от най-честите теми в творчеството на Саймън е устойчивостта на брака. Защо двойките изпадат в кризи и възможно ли е да бъде избегната изневярата? Можем ли да обичаме само един партньор? Естествено ли е това? Оправдана ли е физическата моногамия, когато липсва любов? Има ли втори шанс за самотниците? – това са въпросите, задавани в постановката. Героите на Саймън обикновено са несъвършени и негероични личности, които в сърцето си са достойни човешки същества.

Спектакълът разказва историята на Барни - мъж на средна възраст, с нежна душа и никакъв опит в изневярата, но твърдо решен да се включи в сексуалната революция, преди да е станало твърде късно. Пиесата е адаптирана от Саймън и в сценарий за филм, който излиза през 1972 година.