Откриха първото голф-игрище на Черно море
Откриха първото голф-игрище на Черно море / netinfo
Първият голф комплекс на Черно море „Блексирама” отвори врати. Официалното откриване съвпадна и със старта на голф академия към комплекса, която разполага с най-новото в света оборудване за обучение на начинаещи и за усъвършенстване на напреднали играчи. Съоръжението разполага с компютърен симулатор и система за пълно видеонаблюдение на тренировката.

„Блексирама” е игрище от световен шампионатен ранг, чийто дизайнер е живата легенда на голфа Гари Плейър. Според специалистите с подобно игрище България влиза в групата на страните с елитни голф-съоръжения.

Комплексът е разположен на площ около 1000 дка между Балчик и Каварна и е от затворен тип. Клубното членство струва 25 хиляди евро. В комплекса се предлагат над 25 модела едно и двуетажни вили по дизайн на европейски и американски архитекти. Цялостният проект е за около 400 къщи, от които към момента функционират около 60. Съвкупното лично богатство на собствениците им надхвърля милиард евро.

Квадратен метър застроена площ в селището се предлага на цена от 4000 евро.

Инвестицията възлиза на 103 милиона евро.

В комплекса функционират басейни с минерална вода, изгражда се спортен център и клъб – хаус. Предстои изграждането на бутиков петзвезден хотел и собствена бутикова винарна.

„Блексирама” е собственост на едноименното акционерно дружество, в чийто борд на директорите влизат президентът на Българската голф-асоциация Красимир Гергов и социолозите Кънчо Стойчев и Андрей Райчев.

Сред първите голфъри, които пробваха терена на „Блексирама” бе и Христо Стоичков.

Чуйте още за новото голф-игрище от управляващия директор  Кънчо Стойчев в звуковия файл: