Общините са готови за акцията Да изчистим област Добрич
Общините са готови за акцията Да изчистим област Добрич / областна управа

Общините в област Добрич имат готовност за провеждане на националната кампания на 12 май „Да изчистим България за един ден", съобщават от областна управа. Там днес се проведе работна среща с представители на общините във връзка с подготовката и организацията на кампанията. Представена бе актуална информация за определените участъци за почистване, за организационните планове за действие с разписани мерки за обезпечаване на кампанията /техника, консумативи и др./, както и за желаещите да се включат в почистването - организации, учреждения, фирми, доброволци.

Областният управител Желязко Желязков обърна внимание върху необходимостта да бъдат обхванати максимален брой хора при много добра организация, както и да се осигури своевременното и безпроблемно извозване на отпадъците. Общините могат да търсят съдействие от местните зърнопроизводители, тъй като Националната асоциация на зърнопроизводителите и Асоциацията на земеделските производители са поели ангажимент за безвъзмездно транспортиране на отпадъците до регламентираните места.

С оглед на безопасността на гражданите при провеждане на масови мероприятия, ще бъдат изискани от МВР засилени мерки за обезпечаване сигурността на участниците в акцията на 12 май.

Областна администрация Добрич предоставя пълна информация за подготовката на кампанията в отделните общини на своя сайт http://www.dobrich.government.bg/

В рубриката АКТУАЛНО, както и чрез препратка от банера „Да изчистим област Добрич" на заглавната страница, можете да прочетете кои са местата за почистване, координатите на отговорните лица, както и сборните пунктове.