Пешеходната зона на Добрич - местата, от които са вземани пробите и пораженията по настилката
Пешеходната зона на Добрич - местата, от които са вземани пробите и пораженията по настилката / Дарик Добрич
Общината поръча на независима лаборатория строителен анализ на настилката на центъра
92844
Общината поръча на независима лаборатория строителен анализ на настилката на центъра
  • Общината поръча на независима лаборатория строителен анализ на настилката на центъра
Строителен анализ правят специалисти от независима лаборатория на настилката в централната пешеходна зона на Добрич. Пред Дарик зам.-кметът по благоустройство Боян Коларов обясни, че експертите са взели дълбочинни проби, които включват двата бетонови пласта, лепилото на плочките и самия клинкер. Изследването ще отнеме най-малко 50 дни, тъй като само изпитването за мразоустойчивост на плочите трябва да бъде 30 дни, след което ще се анализират резултатите.
 
Общинска администрация е поръчала независимото изследване на ремонта на центъра. Правим това, за да знаем срещу какво сме изправени, тъй като никой не бе очаквал такъв погром на пешеходната зона, обновена през 2011 г., посочи Коларов. Той каза, че работата на лабораторията няма да спре фирмата-изпълнител на ремонта да извърши предвидените дейности по предотвратяване щетите от зимата върху настилката на центъра. Най-вероятно обаче, поредният ремонт на плочите на пешеходната зона ще започне когато времето се затопли трайно и влезем в строителния сезон, каза зам.-кметът.
 
След като в Общината получат резултатите от независимото изследване, ще се мисли какво да се прави занапред – дали да се ползват същите клинкерни плочи или да се търси изцяло ново решение, добави Коларов.

Пешеходната зона
Дарик Добрич