Заседание на Общински съвет Добрич
Заседание на Общински съвет Добрич / Дарик Добрич
Некачествено изпълнение и лош контрол довели до сегашното състояние на пешеходната зона, смята общинският съветник
Причината за лошото състояние на плочките в центъра на Добрич е некачественото изпълнение на ремонта и по –точно липсата на фуги под самите плочи. Това лично мнение изказа в ефира на Дарик общинският съветник от ДСБ Йордан Манов. Според него е  бил  занижен контролът по изпълнението на ремонта, затова трябва да се търси отговорност чрез прокуратура и съд от фирмата, която е отговорна за този контрол. „Трябва да се мисли за нов проект, който да се финансира с европейски и общински средства, но в никакъв случай да не се използват отново плочки. Има нови технологии и системи, които не позволяват разбиване.  Предлагам жълтите павета пред Народното събрание в София да се използват  за облицоване и  на центъра в Добрич, защото от тях по-хубаво няма и няма да бъдат разбити в следващите 100 години” – заяви Манов. 

Той коментира и защо е възприел като обида приемането на етичен кодекс в Общинския съвет на Добрич с думите: „Ние сме нормални, възпитани хора. Мисля, че в нашия Общински съвет няма корумпирани и морално нестабилни хора. Обидно е да приемаме кодекс, който да ни прави морални. Моралът го правят нашите бащи и майки, нашето училище и църква. Десетте божи заповеди са най-големият кодекс, те трябва да се приемат от всеки Общински съвет. Имаме за решаване толкова важни и сериозни въпроси, а ние се занимаваме с абсолютна глупост – приемане на етичен кодекс, който никой няма да спазва и никой няма да стане по-морален от него”.

Йордан Манов призна, че понякога се случва да прави грешки, подкрепяйки едно или друго решение на Общинския съвет.  За пример той посочи последната сесия, на която бе гласуван бюджет 2017 г. на Добрич:  „За себе си отчитам, че допуснах грешка, когато  гласувах в подкрепа на отпускането на 600 хил.лв. за изграждане на система за видеонаблюдение в Добрич и само на 440 хил.лв. за текущ ремонт на уличната мрежа. И без този сняг и лед, а особено след тях, улиците на Добрич ще бъдат толкова разбити, колкото никога не са били в последните десетина години. Тези  400 хил.лв. за поддържане на уличната мрежа са изключително малка и крайно недостатъчна  сума, затова трябваше да пренасочим средства от други пера и голяма част от парите, предназначени за видеонаблюдение, за оправяне на пътищата на Добрич, които ще бъдат в ужасно състояние само след месец” – заяви общинският съветник от ДСБ.