В община Добричка ще предоставят почасови услуги за социално включване
В община Добричка ще предоставят почасови услуги за социално включване / Дарик Добрич
Проектът ще помогне на деца и възрастни с увреждания, хора в риск и семейства в трудност
Одобрен бе проект на община Добричка по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” на стойност 355 хил.лева. Проектът е насочен към социално включване на обезверени хора и семейства в трудност.

Дейностите предвиждат разнообразяване на социалните услуги и разширяване на обхвата им,  увеличение на лицата, предоставящи услуги за лична помощ, осигуряване на достъп до гъвкава грижа за деца с увреждания, увеличаване на човешките ресурси в социалните услуги, устойчива заетост в малките населени места, образователни и консултантски услуги за професионална реализация, поддържане от квалифицирани лица на инфраструктура в озеленяването в община Добричка.

В проекта ще бъдат включени 70 души – деца и възрастни с увреждания или в риск, заедно с членове на семействата им.

Подобряване качеството на живот на лица в неравностойно положение в община Добричка, давайки им право на избор, независимост и достойнство – така от общината определят резултатите, до които трябва да доведе проектът.

Цели се възстановяване на трудовата активност на хората от целевите групи и промяна на нагласата на обществото и работодателите спрямо тях.

Проектът е с продължителност 21 месеца.