Обявиха нови ръководни назначения в община Добрич
Обявиха нови ръководни назначения в община Добрич / Дарик Добрич

Приключиха конкурсите за държавни служители в община Добрич, съобщи кметът Детелина Николова. Досегашният директор на Регионалния исторически музей в Добрич Диана Борисова поема ръководството на дирекция "Хуманитарни дейности".

Директор на дирекция "Устройство на територията, инфраструктурата и околната среда" става Веселин Ганев. Поста главен счетоводител в дирекция "Бюджет и финанси" заема Николинка Михайлова. Конкурса за младши експерт в дирекция "Икономическо развитие и европейски фондове" е спечелила Силвия Енчева.

В 14-дневния срок след приключване на конкурсите няма постъпили възражения и кметът Детелина Николова вече е издала заповеди за назначаване на новите служители. По думите й с това приключва окончателно изпълнението на взетото от Общинския съвет решение за организационната структура на администрацията.

Дарик припомня, че числеността на  общинската администрация в Добрич беше намалена от 188 души на 160. Това стана след разпоредба на финансовия министър за 15% съкращения на разходите във всички общински администрации в страната. 9 от освободените служители бяха навършили пенсионна възраст като трима от тях заемаха ръководни длъжности.