Новият областен управител Желязко Желязков пое официално поста си
Новият областен управител Желязко Желязков пое официално поста си / netinfo
Новият областен управител Желязко Желязков пое официално поста си
21764
Новият областен управител Желязко Желязков пое официално поста си
  • Новият областен управител Желязко Желязков пое официално поста си

Новият областен управител на област Добрич Желязко Желязков тази сутрин официално пое длъжността от досегашния губернатор д-р Ердинч Хаджиев. На кратка церемония в сградата на областна управа Желязков получи от д-р Хаджиев символичния ключ на институцията. Двамата подписаха приемно-предавателен протокол. На събитието присъства и мажоритарният депутат от Добричка област Румен Иванов от ГЕРБ.

„Щастлив съм, че представянето на новия областен управител става в деня преди големия християнски празник „Успение Богородично", дай боже това да е знак и за успехите на нашата област. Благодаря на д-р Ердинч Хаджиев за времето, през което той беше губернатор и искам да уверя и него, и всички вас, че всичко добро, което е направено за Добрич, ще бъде продължено." Това заяви пред журналисти Румен Иванов. 

„Областната управа ще работи открито и с чувство за отговорност, при строго спазване на законите на Република България", заяви Желязко Желязков. Той също благодари на д-р Хаджиев за работата му и допълни: „Ние ще продължим да работим с още по-голям хъс в областта на инфраструктурата, подпомагането на земеделските производители, туризма, които са водещи области за нашия регион." 

По повод декларираното намерение за ревизия на сделките с държавни имоти Желязков подчерта, че това не трябва да звучи като заплаха, а като желание да се види на какво новият губернатор стъпва в сферата на държавните имоти. 

„Не искам да залъгвам Желязко Желязков, че ще му е лесно, чака го доста сериозна работа, отговорностите му са сериозни. Той трябва да контролира законосъобразността на решенията, които се вземат от общинските съвети и аз смятам че той ще се справи с опита, който има. Нямам притеснения относно предстоящите проверки" - заяви от своя страна д-р Ердинч Хаджиев. 

Областният управител ще има двама заместници. Направени са предложения, чака се решението на Министерски съвет. За зам.-областен управител с ресор образование и култура е предложен директорът на СОУ"Димитър Талев" Тодор Георгиев. За заместник-областен в сферата на здравеопазването и социалните дейности предложението е за д-р Катя Ганова. Желязков лично ще контролира регионалното развитие и държавните имоти.

„Ще провеждам регулярни срещи с представители на регионалните браншови организации, за да може областната управа да е запозната с проблемите им и от своя страна да ги представя в Министерския съвет с цел да бъдат решавани", каза още Желязко Желязков.

В прикачения файл чуйте още от думите на Румен Иванов, Желязко Желязков и д-р Ердинч Хаджиев: