Д-р Анелия Андонова е новият директор на ОДБХ
Д-р Анелия Андонова е новият директор на ОДБХ / областна администрация
Новият директор на Областна дирекция „Безопасност на храните“ в Добрич е д-р Анелия Андонова. Тя информира, че е назначена със заповед на министър Танева и поема поста, считано от днес, след излизането в пенсия на досегашния ръководител на дирекцията д-р Борислав Каменов.
 
Тя и д-р Илиан Славов – инспектор в ОДБХ Добрич, представиха пред Областната епизоотична комисия обстановката в областта и страната, като отбелязаха, че към момента няма нови случаи на АЧС и по отношение на заболяването и неговото разпространение ситуацията е спокойна.
 
Въпреки това, набелязаните мерки за сигурност остават в сила и се следи за стриктното им спазване, заяви д-р Андонова. „От днес до края на месеца ще се извършват проверки, съгласно разпореждане на МЗХГ, на стопаните, които получиха обезщетение за ликвидирани прасета в задни дворове“ – съобщи д-р Славов.
 
Съгласно заповедта на министър Танева, при констатирано нарушение, ще се съставя констативен протокол, животното ще бъде умъртвявано, а на собственика му – наложена административна глоба, припомни областният управител Красимир Кирилов. Д-р Андонова заяви, че течащата в страната проверка от европейски комисари по отношение на справяне с ограничаването и ликвидирането на АЧС, е с висока оценка за предприетите мерки и реализирани дейности от страна на компетентните органи.