Новата автогара в Добрич очаква повече пътници през лятото
Новата автогара в Добрич очаква повече пътници през лятото / Дарик Добрич

С водосвет, отслужен от отец Стоян Иванов беше открита официално новата автогара в Добрич. Лентата прерязаха управителят на "Пътнически превози"ЕООД Валентин Василев и кметът на Добрич Детелина Николова. Съоръжението се ползва от 25 фирми и всеки ден от него тръгват 180 автобуса, които превозват над 1 300 пътници до 250 населени места от областта и страната, съобщи Василев. Той очаква през летния сезон пътниците да се увеличат до 2000-2200 души дневно.

Новата автогара в Добрич отговаря на всички изисквания на Министерството на транспорта - има климатизация, отопление, гишета за информация и билети, звукова система, достъпна е за инвалиди, подчерта Василев. В момента се реновира и старата сграда на автогарата, част от дограмата там вече е подменена, предвижда се ремонт на покрива и обновяване на фасадата. Мястото е търговско, възможно е в бъдеще в сградата да се привлече верига магазини, може някой да се възползва от средищното място на автогарата, коментира Василев. Той изрази надежда, че сградата, с която са свързани спомените на толкова много хора, ще има ново бъдеще.

Тази година от "Пътнически превози" планират закупуването на 10 нови микробуса, съобщи още Василев. Фирмата разполага с общо 70 автобуса като поне 50 от тях са купувани през последните 5-6 години.

В условията на икономическа криза всяка нова придобивка е добре дошла за всички ни, каза при откриването на новото съоръжение кметът Детелина Николова. Тя призна, че в района са необходими още много благоустройствени мероприятия и пое ангажимент  в публично-частно партньорство с "Пътнически привози" да се ремонтират подходите към автогарата.