Наградиха седмокласник за проявено геройство при пожар
Наградиха седмокласник за проявено геройство при пожар / Община Генерал Тошево

Седмокласникът Георги Георгиев получи награда за проявено геройство по време на пожар край село Чернооково, станал на 28 август тази година, съобщават от община Генерал Тошево.

Тогава момчето видяло, че в покрайнините на селото гори пожар и веднага уведомило съседите, които пък подали сигнал на телефон 112.

След това Георги, като истински пожарникар, започнал да носи вода, за да предотврати навлизане на огнената стихия в селото. За щастие, Пожарната служба от общинския център също се включила навреме и огънят е бил потушен.

Днес, ден след професионалният празник на огнеборците, малкият герой получи грамота и таблет от кмета на Генерал Тошево Валентин Димитров. Наградата му беше връчена в кметския кабинет в присъствието на неговата майка и класния му ръководител.

Наградиха седмокласник за проявено геройство при пожар
netinfo

Валентин Димитров приветства постъпката на смелото момче и посочи, че то е пример за подражание. В знак на уважение към седмокласника Валентин Димитров му отстъпи кметския си стол, като му пожела след завършване на висшето си образование той наистина да има възможността да седне на него, тъй като общината има нужда от такива смели хора.

Наградиха седмокласник за проявено геройство при пожар
netinfo