Наградиха победителите от Фестивала за деца, лишени от родителски грижи
Наградиха победителите от Фестивала за деца, лишени от родителски грижи / netinfo

Завърши Фестивалът на спорта, музиката и танците за деца, лишени от родителски грижи, който се проведе в Албена. Той беше организиран от Министерството на труда и социалната политика със съдействието на Българска спортна федерация за деца лишени от родителски грижи, по проект „Изпълнение на ангажиментите на Република България по организацията и провеждането на европейската година на борбата с бедността и социалното изключване - 2010".

В спортните състезания взеха участие 150 деца от Домове за деца, лишени от родителски грижи. С медали, грамоти и предметни награди бяха отличени децата от домовете в Силистра, Стара Загора, Севлиево, Габрово, Русе, Якоруда, Силистра, Варна и село Бързица. Те се състезаваха в спортовете футбол на малки врати, лекоатлетически крос и тенис на маса. Състезанието по танци бе в две категории - народни и спортни танци. В рамките на фестивала се проведе и конкурс за песен.

Министърът на труда и социалнатa политика Тотю Младенов участва в награждаването на победителите, съобщават от пресцентъра на социалното ведомство. МТСП ще продължи да прави всичко възможно да насърчава децата да развиват артистичните и спортните си заложби, заяви министърът в приветствието си към участниците и всички гости на церемонията.
Целта на фестивала е не само да представи талантите на децата в институции, но и да насърчи тяхната активност в областта на спорта и културата.