/ Guliver/Getty Images
Неправилно ползване на туристически газов котлон причинило пожар в частен имот в Силистра на 28 септември около 14:50 часа, съобщиха от полицията в Силистра. Запалили се дървена врата и пластмасов улук, но собственикът сам успял да ги загаси преди пристигането на пожарната.

40 кв.м покрив на къща в село Правда изгорели при пожар, причинен от късо съединение. Произшествието е станало на 28 септември около 19:55 часа. Екип на РСПБЗН-Дулово загасил пожара, преди да унищожи жилищната сграда.

Пожар в стърнище засегнал 4 дка царевица в района на село Преславци. Други 200 дка и овощна градина обаче били спасени, след като огнеборци от РСПБЗН-Тутракан загасили пожара след сигнал, получен на 27 септември около 11:30 часа.

Други двадесет пожара са загасили екипи на противопожарните звена в Силистренска област през почивните дни. Горели са основно сухи треви и стърнища и до щети не се е стигнало след намесата на противопожарните екипи. Спасени са къщи в село Яребица и село Подлес, гори в районите на село Зафирово, село Звенимир и село Бащино.