Младежи от 12 различни държави ще представят традиционни ястия от своите държави. Те са студенти във Висше училище по мениджмънт (ВУМ) от Португалия, Турция, Русия, Мексико, Армения, Аржентина, Бразилия, Казахстан, Беларус, Грузия, Франция.
Те ще се включат в организираното във висшето училище съревнование наречено „Подправи деня". Сред ястията, с които студентите ще се опитат да впечатлят гостите, ще бъдат мексиканското Гуакамоле, традиционният за Аржентина Пастел, вкусни грузински Качапури и Кинкали.
Дванадесет отбора ще се състезават в състав между двама и петима души. Инициативата е на студенти, които се обучават по програма Еразъм+ и се прави специално за техните колеги, които идват във ВУМ от над 50 различни страни.
Събитието е безплатно за тези, които искат да готвят, а за посетителите, желаещи да похапнат, е с вход срещу заплащане. Конкурсът започва в 15.00 часа в сградата на ВУМ (ресторант Албена). Ще бъдат излъчени три отбора победители.
„Това е второто издания на „Подправи деня“, миналата година имахме представителство на 3 различни континента, а тази са 4. Интересно е за всички, когато опитат ястия като познатото у нас Гуакамоле, но приготвени по рецепти на бабите и майките – с автентичен вкус и начин на приготвяне.“ - коментират от ВУМ.
Те ще се включат в организираното във висшето училище съревнование наречено „Подправи деня". Сред ястията, с които студентите ще се опитат да впечатлят гостите, ще бъдат мексиканското Гуакамоле, традиционният за Аржентина Пастел, вкусни грузински Качапури и Кинкали.
Дванадесет отбора ще се състезават в състав между двама и петима души. Инициативата е на студенти, които се обучават по програма Еразъм+ и се прави специално за техните колеги, които идват във ВУМ от над 50 различни страни.
Събитието е безплатно за тези, които искат да готвят, а за посетителите, желаещи да похапнат, е с вход срещу заплащане. Конкурсът започва в 15.00 часа в сградата на ВУМ (ресторант Албена). Ще бъдат излъчени три отбора победители.
„Това е второто издания на „Подправи деня“, миналата година имахме представителство на 3 различни континента, а тази са 4. Интересно е за всички, когато опитат ястия като познатото у нас Гуакамоле, но приготвени по рецепти на бабите и майките – с автентичен вкус и начин на приготвяне.“ - коментират от ВУМ.