Международна бридж ваканция започна в Павел баня
Международна бридж ваканция започна в Павел баня / Дарик Добрич - архив

Единствената по рода си международна бридж ваканция започна в Павел баня, съобщи председателят на УС на СК„Дама купа”-Добрич Стефан Георгиев – организатор на събитието, което ще продължи 10 дни. В състезанието участват известни български бриджори и техни гости от Русия, Румъния и Норвегия.

В рамките на бридж форума, в който участват петима добричлии, ще бъдат изиграни 11 турнира. Вече завърши първият от тях - двойков турнир на импове по схема"Бътлър". В него участваха 24 двойки, като победители станаха Минчо Петков/Твърдица/ и Еманаул Гогев/Кюстендил/, следвани от Стефка Паскалева/София/ и Румен Балджийски/Сопот/ и Стойчо Радков и Румен Трендафилов/БК"Радков"/

В едносесийния турнир за смесени двойки триумфираха Валя Янева/София/ и Ганчо Ганев/Стара Загора/, следвни от Милена Димова и Злати Георгиев/Ст.Загора/. Третото място си поделиха две двойки - Валентина Петрова и Стефан Георгиев/Добрич/ и Стефка Паскалева/София/-Румен Балджийски/Сопот/.
Победители в едносесийния двойков турнир на максимален запис станаха Пейчо Чолаков/Бургас/ и Боян Тонев/Раднево/, следвани от Румен Балджийски/Сопот/ и Красимир Ангелов/Ловеч/. Трети са Иван Иванов и Драгомир Маринов/Варна/.
Много оспорвано премина отборния турнир"Патън" който се игра в два дни. Най добре се представи отборът "ЧОП" в състав: Златко Неделчев и Сотир Василев/София/ и Веселин Величков и Ганчо Ганев/Ст.Загора/. Втори е отбор "Титан/-Христо Николов, Христо Иванчев/Шумен/, Калин Караиванов, Пламен Христов/Варна/.
Трети е отбор "Вито"/Стара Загора - Тони Русев, Ради Радев, Иван Величков, Стефан Тодоров.