/ Дарик Добрич - архив
Готовност за сътрудничество и помощ в рамките на възможностите на всяка община, са заявили кметовете на общините от Добричка област по време на организираните преди дни срещи между тях и ръководството на МБАЛ – Добрич, съобщиха от здравното заведение.
 
Двама млади лекари ще бъдат подпомогнати от Общинския фонд „Здраве“

Разговорите са били проведени по инициатива на изпълнителния директор на болницата д-р Светозар Байчев. Опознавателни срещи са били проведени с кметовете на Крушари Добри Стефанов, на Генерал Тошево Валентин Димитров, на Добрич Йордан Йорданов и кмета на община Добричка  Тошко Петков. Днес д-р Байчев се е срещнал и с кмета на Тервел Живко Георгиев.

По време на разговорите д-р Байчев е представил справка за хоспитализираните пациенти в МБАЛ-Добрич за всяка една от общините през 2017 г. Кметовете са получили  информация и за преминалите от техните населени места пациенти през Спешно отделение на областната болница.

Болницата има спешна нужда от два ултразвукови апарата

Най-много, 24 000 пациенти, са преминали през миналата година през Спешно отделение на болницата от град Добрич,
сочи болничната  статистика. Следват пациентите, населяващи община Добричка – 6 807 души, а на трето място е община Тервел с 2475 пациенти.
 
По време на срещите е станало ясно още, че за 2017 година хоспитализираните жители на община Добрич са 17 206, следвани от община Добричка с 2 593 пациенти. Предстои ръководството на болницата да изготви списък с най - належащата за набавяне апаратура и консумативи, който ще бъде предоставен на общините.