Изп. директор на МБАЛ д-р Светозар Байчев
Изп. директор на МБАЛ д-р Светозар Байчев / Дарик Добрич
Изгоряха два ултразвукови апарата в МБАЛ Добрич - в отделението по кардиология и второ вътрешно. Има спешна нужда от набавяне на техниката, като сумата само за един такъв апарат е над 15 000 лева. 

Със 131 760 лева е увеличен капиталът на МБАЛ Добрич АД. Решението бе взето на общо събрание на акционерите, което се проведе днес. В него участваха представител на държавата в лицето на д-р Светла Ангелова и представители на общините Добрич, Добричка и Генерал Тошево.
Дружеството е стабилно, бе отчетено на събранието, финансовата 2017 година МБАЛ Добрич АД завършва с минимална печалба. Увеличението на капитала на дружеството със 131 760 лева е по искане на представителите на държавата, която е инвестирала въпросната сума през 2016 година.

МБАЛ Добрич продължава да изпитва сериозна необходимост от специалисти, най-вече в отделенията по кардиология и неонатология.
Ръководството очаква трудно и напрегнато лято, заради отпуските на персонала. Ще се наложи прецизен баланс за осигуряване на необходимия минимум от специалисти в отделенията и покриване на дежурствата, отбелязват от болницата.