/ ThinkStock/Getty Images
Управителният съвет на Общински фонд „Здраве“ е одобрил подадените до момента две кандидатури за финансово и социално-битово подпомагане от млади лекари, постъпили в края на месец юни.

Предвид неотложността и решаването на проблема с кадровата криза в лечебните заведения за болнична помощ, исканията на двамата млади специалисти са били  разгледани в кратки срокове и те ще бъдат подпомогнати чрез средствата, осигурени от фонда, информират от организацията.
 

Във вторник, с цел оптимизиране дейността на фонда, председателят на Управителния съвет Атанас Атанасов покани на среща ръководството и началниците на отделения на МБАЛ-Добрич.

По време на срещата са били направени предложения и препоръки от страна на лекарите в болничното заведение, едно от които вече е факт и заявленията за кандидатстване ще могат да бъдат подавани и по електронен път, на имейл адрес: dobs@dobrich.bg., съобщиха още от фонда.

По време на срещата Атанас Атанасов е изразил готовност за продължаване на дейностите за популяризиране на фонда и за привличане и задържане на млади лекари в Добрич.