Шабла отличи най-добрите си спортисти, №1 е Веселин Василев
Шабла отличи най-добрите си спортисти, №1 е Веселин Василев / община Шабла
Морският град дава спортни отличия за първи път от 30 години насам
За първи път от 30 години насам община Шабла отличи  спортните личности на годината.
 
Спортист №1 на морския град за 2017 година стана лекоатлетът Веселин Василев. Той е носител на три златни медала от Националния шампионат за ветерани 35+, два бронзови от Балканските игри за ветерани в Стара Загора, един златен и два бронзови медала от международен турнир за ветерани. Втора в класацията остана Цвета Галунова (шахмат), а трети - Деян Димитров (шахмат). 
 
Призове бяха раздадени в категориите „Млад спортист на годината“, „Отбор на годината“, „Треньор на годината“  и „Спортист  на годината“. Специално създадена комисия оцени класирането на спортистите,  като критерият бе успехите  и медалите на държавни първенства, Купа  ,,България “  и национални турнири. 
 
В категория „Най-добър млад спортист  на Шабла за 2017 година“ наградите отидоха при Явор Николов (шахмат) с треньор Деян Димитров, Кремена Димитрова (лека атлетика) и Калоян Ялнъзов (лека атлетика). Отличените получиха своите награди от кмета на община Шабла Мариян Жечев. Той изрази надеждата, че догодина церемонията ще се проведе в обновената спортна зала в града и пожела на всички по-успешна и богата година. 
 
Носител на отличието „Отбор на годината“ стана Морски клуб „Портус Кариа“, а наградата връчи Христо Жечев - треньор на 20 век в община Шабла. Той пожела повече деца да тренират, а не само 7%, каквато е тенденцията днес. „Треньор на годината“ стана Деян Димитров (шахмат). 
 

Извън челната тройка бяха отличени състезателите по подводен риболов Венцислав Георгиев и Николай Николов. 
 
Своите награди получиха и децата и юношите от Шабла. Плакети и грамоти за високи спортни резултати взеха лекоатлетите Александър и Живко Жечеви, Жени Димитрова, Ванина Дагитова, Дарий Цоков и Божидар Евстатиев (шахмат). 
 
С едноминутно мълчание присъстващите в залата отдадоха почит към шабленските спортисти, отишли си от този свят през настоящата година. 
 
Функциониращите спортни клубове на територията на община Шабла са Спортен клуб по шахмат „Хармония“ с основател Христо Жечев; Морски клуб „Портус Кариа“ - най-младият, създаден през 2013 година, Футболен клуб „Нефтяник 2010“ с председател Георги Стефанов - бивш футболист и секретар на местното читалище; Спортен клуб по лека атлетика „Нефтяник - 2014“ с председател и треньор Веселин Василев; Спортен клуб „Кария“ с председател и треньор Калинка Цанева и Тенис клуб „Шабла“ с председател и треньор Георги Тритаков.