Критериум за купа „Изида” в третия ден на колоездачния „Гран При Добрич”
Критериум за купа „Изида” в третия ден на колоездачния „Гран При Добрич” / Дарик Добрич - архив

В третия ден на международното колоездачно състезание "Гран При Добрич" ще се проведе Критериум за купа „Изида” – 60 км. Стартът ще бъде даден в 16.30 часа по бул.”Добруджа” срещу Съдебната палата от зам.министъра на физическото възпитание и спорта Иван Ценов.

Колоездачите ще изминат 12 обиколки по 5 км  със спринт на всяка втора обиколка. Спортистите ще се движат по затворен маршрут в град Добрич от СМК – бул.”25 септември” – Обувен завод „Добрич” – обратен завой – бул.”25 септември” – площад „Тракийски” – надясно – бул.”Добруджа” – обратен завой на кръстовището с ул.”Ген.Попов” – бул.”Добруджа” – СМК. Движението на автомобили по този маршрут ще бъде спряно в часовете от 15.30 до 19.30 часа. Награждаването на победителите от третия етап ще се състои от 19.00 часа – срещу Съдебната палата.

Колоездачното състезание "Гран При Добрич" се провежда за първи път. Категорията му е 1.2, което означава, че ще носи повече точки за Световната купа, отколкото Обиколката на България. Общият награден фонд е над 20 000 лева. Участват 98 състезатели от 17 отбора от над 10 държави, между които Румъния, Гърция, Турция, Сърбия, Хърватска, Германия, Франция, Унгария, Австрия. Свои представители ще имат и четири български клуба - от Добрич, Несебър, Бургас и Троян.