Красимир Янков, Корнелия Нинова и Кирил Добрев
Красимир Янков, Корнелия Нинова и Кирил Добрев / БГНЕС
Красимир Янков ще води листата на БСП в Добричко. В Силистра червените залагат на Стоян Мирчев.

Около 40% са новите лица сред водачите на листи на БСП, 60% са опитните парламентаристи. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова на днешното заседание на пленума на левицата, което одобри водачите на листи и места за гражданска квота за предстоящите парламентарни избори.

Корнелия Нинова заяви, че БСП залага на професионализъм. В предложенията за водачи има юристи, финансисти, икономисти, дългогодишни кметове, хора с опит в местната власт и регионалното развитие, експерти по национална сигурност, вътрешен ред и борба с престъпност, външна политика, експерти образование, земеделие, култура и медии, специалисти в енергетика, околна среда младежка политика и спорт и т.н. Освен обновлението и 40% нови лица сред водачите, Нинова посочи и приемственост в листите и че там има и кадри с дълъг парламентарен опит и нови, които за първи път ще бъдат депутати. Тя посочи още, че има съчетание на яки партийни кадри с ярки авторитети и личности в обществото, които са ляво мислещи, не са членове на БСП, но приемат и споделят одобрената от конгреса платформа.

Красимир Янков е роден на 11.12.1974 в Стара Загора. По професия е икономист. Владее английски и руски. Депутат в 42-ото и 43-ото Народно събрание. Избран предишния мандат от Изборен район 3 – Варна. Бил е член на Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред и на Комисия за наблюдение на дейността на Комисията за енергийно и водно регулиране.

Красимир Янков
БСП