БСП-Добрич
БСП-Добрич / Дарик Добрич
В БСП-Добрич се надяват да имат минимум двама депутати в новия Парламент
92422
В БСП-Добрич се надяват да имат минимум двама депутати в новия Парламент
  • В БСП-Добрич се надяват да имат минимум двама депутати в новия Парламент
БСП тръгва към предсрочните избори с вяра и самочувствие, каза в ефира на Дарик областният председател на партията Мая Димитрова. Тя бе делегат на конгреса на БСП в столицата и подчерта, че новата програма за управление привлича хората и им дава увереност, че се залагат точните акценти за развитието на България и за решаването на проблемите на обществото. Борбата с паралелната държава и мафията е водещото за нас, в програмата са разписани мерки за сигурност, икономика, образование, здравеопазване и т.н. „Всичко е много конкретно, във всяка сфера е показан пътя, по който да се постигне заложеното“, каза Димитрова. Най-дългосрочната цел в платформата е „8 милиона българи и никой под прага на бедността“, което означава борба с битовата престъпност и мафията. „Сега липсва държавната грижа за българската икономика, земеделие, производство, и това следва да се промени. Държавата да си запази държавните дейности, да бъде регулатор“ ще е целта на управлението.
 
Коалицията ще се яви под името „БСП за България“ на изборите, като се отваря за всички политически и граждански формации, които споделят лявата политика и възгледите в програмата.
 
Процедурата за избор на кандидат-депутатите на БСП за предсрочните парламентарни избори напредва. Всички номинации на общинските организации са предадени вече във Висшия съвет, който този уикенд ще определи водачите на листи по райони и разпределението на коалиционните партньори. След това областните централи ще подредят кандидатите в листите, поясни Димитрова.
 
Тя заяви, че заради високата подкрепа за Румен Радев на президентския вот в Добричко, в местната централа разчитат БСП да има минимум двама народни представители в бъдещия Парламент. Досега БСП беше представена от един депутат от Добрич – проф. Светла Бъчварова. Тя е била един от най-активните от региона. Мая Димитрова посочи, че всички народни представители от БСП в 43-ото НС са получили добра оценка от партийните членове. Бяхме конструктивна и ползотворна опозиция, каза тя, но посочи, че за съжаление законопроектите на опозицията не се придвижват и приемат. Според нея трябва да се работи за подобряване на комуникацията между избраници и избиратели, гражданите да следят дейността на депутатите, а от своя страна избраниците да осветляват по-добре своите действия и да търсят по-активни връзки с хората.