Красен Кралев
Красен Кралев / БГНЕС, архив

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев ще присъства на официалното откриване на ремонтираната лекоатлетическа зала “Добротица” в Добрич. Събитието ще се проведе на 28 септември от 11 ч. в спортния комплекс, съобщават от пресцентъра на министерството. Реновирането е финансирано от Министерството на младежта и спорта и е на стойност 369 762 лв. Изпълнителят на проекта е фирма “Арете строй” ЕООД.

С модернизирането си спортното съоръжение ще обезпечи всички нужди на лекоатлетите за зимната подготовка. Ремонтът е стартирал в началото на април, като е съобразен с тренировъчната програма на спортистите, които тренират в залата. Лекоатлетическата зала „Добротица“ е осъвременена и модернизирана, с цел създаване на условия за интегриране на групите в неравностойно положение, както и за провеждане на национални и международни състезания.

Това е единствената кръгова писта в Източна България за лекоатлетически спортове на закрито. Строителните работи обхванаха лекоатлетическата зала на площ от 3700 квадратни метра от общо застроените близо 10 000 квадратни метра в целия комплекс. Зала "Добротица" е център на редица спортни състезания, между които и на държавния шампионат по лека атлетика на закрито, на републиканско първенство за слепи, на международния турнир "Академика" и други.

Пистата събира и спортисти на подготвителни лагери, както и кандидати за работа в полицията, пожарната и армията. С модернизирането си залата ще има възможност да кандидатства за домакинство на Балканиадата по лека атлетика.