/ DarikNews.bg
16 екипажа – 8 български и 8 румънски, се включиха в 33-ото издание на международното рали “Дружба” – Добрич-Браила. Днес преди обед на пл.”Демокрация” в Добрич участниците показаха майсторско управление.

В следобедните часове предстои демонстрация в Шабла, а утре колите тръгват за Браила. Финалът на ралито е в неделя в румънския град.

Класирането в автомобилното състезание ще бъде индивидуално, по класове и по двойки екипажи за купа “Дружба”. Претенденти за купата са най-титулованият добрички екипаж - Николай Кортелов и Наско Цонев, заедно с румънците Дарко Антонио и Алин Захария.

рали автомобили Добрич Браила
Дарик Добрич

Кортелов сподели, че тази година интересът към ралито е по-голям, участват и много млади пилоти. Оказа се, че Дарко Антонио е само на 16 години, но е твърдо решен да победи. “Аз съм от Тимишоара. Това е едно рали на приятелството, забавляваме се много, хората са прекрасни”, каза пред Дарик младият автомобилист.

рали автомобили Добрич Браила
Дарик Добрич

Румънският екипаж  Андрей и Богдан обаче нямат амбиции за класиране. “Това е семейната ни кола, любители сме и дойдохме повече за забавление. Не сме се състезавали от 12 години насам. Тук сме с жена ми и детето ми, което е на година и половина. Прави ни впечатление, че всички са приятелски настроени, екипажите много си помагат, атмосферата е приятна”, сподели Андрей.

Във видеото вижте българите Кортелов и Цонев и румънците Антонио и Захария.