Рали „Добрич - Браила ще мине по стъпките на ген.Цимерман
Рали „Добрич - Браила ще мине по стъпките на ген.Цимерман / netinfo

За първи път маршрутът на Международното автомобилно рали „Дружба" - Добрич - Браила ще мине по стъпките на генерал Цимерман, съобщи пред Дарик Борис Спасов - председател на автомобилен клуб „Добрич".

Участниците в ралито ще прекосят Дунав с ферибот при град Мачин - мястото, където по време на Руско-турската война през 1877 година корпусът на ген. Цимерман форсира реката и освобождава първите български селища.

Състезанието ще се проведе тази година за 25-ти път. Ще участват 20 екипажа - по 10 от Добрич и Браила.

Ралито започва в Добрич на 23 октомври. Предвидени са четири упражнения по майсторско управление. Първите две започват в 14.30 часа на площад „Свобода", а третото и четвъртото ще се проведат от 16.30 часа пред комплекс „Грийн палас".

На следващия ден автомобилите ще се отправят към Румъния. На 210-ия километър, на територията на северната ни съседка, ще се проведе специален етап с движение с 50 км./час. Финалът на автомобилното състезание и награждаването на победителите ще се състоят в Браила на 25 октомври - неделя.
Организатори на рали „Дружба" са община Добрич, Съюзът на българските автомобилисти - клон Добрич и автомобилен клуб „Добрич".