КАТ засилва контрола върху техническата изправност на автомобилите
КАТ засилва контрола върху техническата изправност на автомобилите / netinfo

Във връзка с трагичния инцидент край Ямбол КАТ ще даде указания да се засили контролът върху техническата изправност на моторните средства, които превозват хора и товари, заяви шефът на Пътна полиция - Добрич гл.инспектор Жулиян Минев. Препоръчва се на училищните настоятелства, които ще организират екскурзии на ученици и абитуриенти, да се обърнат към КАТ за съгласуване на маршрутите и проверка на изправността на автобусите. 

От 1 до 15 юни ще се проведе традиционната акция „Ваканция - да пазим живота на децата на пътя". През този период и през цялата ваканция ще се оказва превантивен контрол по спазване на скоростта и правилата за предимство на пътя, както и за обезопасяване на децата при превоза им в автомобилите. 

Ще се изготвят писмени предупреждения до фирмите, които предлагат атракции по курортите. Ще бъдат глобявани онези, които предоставят скутери, мотопеди и други средства за придвижване на неправоспособни и непълнолетни. 

През пролетно-летния сезон на 2008 година при катастрофи в Добричка област са пострадали 15 деца, като 3 от тях са загинали. От началото на 2009 година са ранени 17 деца и младежи. 

Расте броят на непълнолетните, които сядат зад волана, отчетоха още от КАТ. От началото на годината до сега в региона са установени 350 неправоспособни водачи на МПС.