/ iStock/Getty Images
Атмосферното налягане след обяд ще се понижи, но ще се задържи по-високо от средното за месеца. През нощта времето ще бъде предимно ясно, в повечето райони и тихо. Минималните температури ще са между 6 и 11 градуса.

iStock/Getty Images

Утре ще е предимно слънчево. Сутринта на места, главно в котловините на Южна България ще има ниска облачност или мъгла. През деня ще се появи слаб южен вятър. Дневните температури малко ще се повишат и максималните ще са между 21 и 26 градуса.

iStock/Getty Images

Над Черноморието ще е слънчево, преди обяд с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб до умерен юг-югоизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 20-23 градуса. Температурата на морската вода е 19-21 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

iStock/Getty Images

Над планините ще е предимно слънчево. По-значителна облачност ще има преди обяд над масивите от Югозападна България и на места там ще е мъгливо. Вятърът ще е слаб, предимно от запад-югозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 17 градуса, на 2000 метра - около 11.

iStock/Getty Images

В неделя и понеделник ще остане топло за периода и предимно слънчево. Сутрин на места ще има ниска облачност или мъгла, с по-голяма вероятност в Източна България, във вторник - и покрай Дунав. Вятърът ще отслабне, в много райони в нощните часове ще стихва, през деня ще бъде от изток-югоизток, слаб. Максималните температури ще са предимно между 21 и 26 градуса.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg
НИМХ, БТА