Изложбата България на длан гостува в Добрич
Изложбата България на длан гостува в Добрич / netinfo

Изложбата “България на длан” ще се открие в 17.30 часа в изложбената зала на Регионалния исторически музей в АЕМО “Стария Добрич”. Изложбата на Алтернативното театрално образователно сдружение „България на длан” представя триизмерни репродукции на известни исторически сгради и паметници на културата в България.

Те са изработени от екипи на обединените ателиета „България на длан”, в които участват видни български макетисти, скулптори, осветители, озвучителни и софтуерни студия. Автор на проекта е режисьорът Съни Сънински. 

Изложбата ще бъде отворена за посещение в продължение на един месец от 8.00 до 20.00 часа без прекъсване, включително и през почивните дни – 6, 7, 8 и 9 септември. Посетителите ще могат да преживеят една невероятна разходка през времето и за броени минути да разгледат не само уникалните археологически находки и колекции от Добруджа, които датират от VІ хил. пр. Хр. До ХІV в. сл. Хр., но и рилския манастир, нос Калиакра, храм-паметника „Св. Александър Невски”, царския дворец в гр. София, националния театър „Иван Вазов”, античния театър в гр. Пловдив и още много други български исторически светини.

По време на гостуването на изложбата ще се проведе и инициативата „Моят град в България на длан”. Чрез нея гражданите на Добрич и гостите на града ще могат не само да предложат, но и да гласуват и изберат онази сграда, която ще представя Добрич пред България и света.