Сесия на Общински съвет - Добрич
Сесия на Общински съвет - Добрич / Дарик Добрич
Д-р Емилия Баева ще бъде в.и.д. кмет на Добрич
Днес се проведе последната работна сесия на Общинския съвет на Добрич за мандата 2015 - 2019 година. На 25 септември ще се проведе тържествено заседание на местния парламент по повод Деня на Добрич 25 септември. След това той ще се разпусне до сформирането на нов след местните избори. 

Съветниците решиха временно изпълняващ длъжността кмет на община Добрич до избирането на нов да бъде д-р Емилия Баева - зам.-кмет по хуманитарните дейности.

Председателят на Общинския съвет Иво Пенчев разпространи обръщение в социалната мрежа. В него се казва:

"Преди 4 години на първата си реч като председател на Общински Съвет Добрич, споделих, че мандатът ще мине като един миг. Всеки сам за себе си ще прецени дали това беше точно така. За мен да служа на града си и на ОБС беше огромна отговорност и безкрайно предизвикателство. Сигурен съм, че всеки един от нас, общинските съветници на Добрич, винаги е гледал да бъде близо до съгражданите си и да е от помощ за хората и бизнеса в този град.

Безкрайни бяха примерите за решения по конкретни житейски казуси ситуации на наши съграждани. Благодарен съм на колегите, че дори когато сме били на противоположни мнения, успяхме да запазим конструктивния и колегиален тон. Дебатът в ОБС беше градивен и в полза на града, защото в спора се раждаше истината. Колеги общински съветници, за нас мандатът приключи. Пожелавам на тези, които дойдат след нас, да са креативни, още по-работливи, за да прославят името на Добрич. На всички Вас колеги, изказвам огромната си благодарност за добре свършената работа. За мен беше чест!"