/ Пресцентър
Евродепутатът Петър Курумбашев е на посещение в Добрич. Той ще се срещне с граждани в 18:00 часа в Огледална зала „Нели Божкова“ и ще разговаря с тях на тема: „Накъде върви Европа“.
 
Петър Курумбашев е член на Комисията по промишленост, изследвания и енергетика (ITRE) и единственият член на Комисията по транспорт и туризъм в ЕП (TRAN) от България.

Той работи активно за стимулирането на прехода на транспортния сектор към чиста енергия чрез насърчаването на електрическата мобилност и използването на горивни клетки и водород.

По негова инициатива идеята за финансови стимули и насърчаване на електрическата мобилност и водород в транспорта бяха включени и в доклада на Европейския парламент относно бюджета на ЕС след 2020 г.
 
В началото на месец март той бе сред съорганизаторите на конференция в София, посветена на електрическата мобилност, в рамките на която своите виждания по темата споделиха представители на Европейската комисия, български общини, експерти от Виена, Барселона и Копенхаген и водещи автомобилни и ИТ компании.

През март Курумбашев получи наградата за евродепутат на годината в категория "Транспорт" по време на тазгодишното издание на конкурса MEP Awards.
 
В Комисията по промишленост, изследвания и енергетика в ЕП в момента работи по доклад на тема "Киберсигурност", като една от главните му "битки" в парламента е да има по-силна Европейска агенция за киберсигурност (ENISA) – с повече правомощия, повече служители, отговорности и т.н.

Също така бе докладчик и по ePrivacy - регламент за защитата на личните данни в интернет, като някои ключови негови предложения бяха приети с голямо мнозинсто
 
Предложения на Курумбашев, целящи да бъде насърчено развитието на малкия и средния бизнес, бяха отразени и в стратегията за онлайн търговия.