/ iStock/Getty Images
Епизод от документалната поредица "Помни войната", който се реализира под патронажа на министъра на отбраната Красимир Каракачанов, ще бъде заснет в село Смолница, община Добричка, съобщават от кметската управа.

За началото на снимките от петата серия, посветена на Добричката епопея през септември 1916 година, днес се очаква заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов. Той е свързан емоционално със селото, където е погребан неговият родственик - ефрейтор Запрян Ангов от Шести конен полк, убит в първия ден на сраженията, допълват от пресцентъра на общината.

Атанас Запрянов вече взе пръст от лобното място на войника, сражавал се за свободата на Добруджа, когато посети Смолница по-рано тази година, припомнят от кметската управа. Шепата чернозем ще бъде съхранена в мемориал в родното село на Запрян Ангов - Драгойново, община Първомай, в памет на 70 мъже от района, изгубили живота си във войните.

Преди да започнат снимките за битката край Смолница Атанас Запрянов ще има среща с кмета на Добричката община Соня Георгиева, информират от общината.
БТА