Пясъчни творения в Двореца
Пясъчни творения в Двореца / netinfo
Трети детски фестивал “Пясъчни Творения" ще се проведе в Балчик, на плаж „Двореца“, пред "Тихото гнездо" – в миналото лятна резиденция на румънската Кралица Мария.

Събитието е по е инициатива на Мартин Кръстев, който тази година стана носител на БУДИТЕЛСКА МЛАДЕЖКА НАГРАДА ЗА БЛАГОРОДСТВО И ДОБЛЕСТ във връзка с тази негова идея. Награда му бе връчена от Цар Симеон II.

Целите на фестивала са децата да разкрият своя талант и  да работят сред природата.

Организатор на форума, затвърдил се като едно от най-интересните събития в Община Балчик, е Държавен Културен Институт "Културен Център "Двореца". Проектът се реализира и с подкрепата на Община Балчик.

Във фестивала могат да участват деца от 3 до 18 години – индивидуално или в група. „Пясъчни творения“ въвежда и нова категория – семейна. В нея деца и родители ще имат възможността да се забавляват рамо до рамо. Целта е да се провери екипната работа между деца и родители и да ги сближи.

Друга новост в празника на децата е, че от тази година той е с международен статус, тъй като във второто издание на фестивала се включиха деца от  5 държави - България, Украйна, Русия, Литва, Швеция и Дания.

Наградният фонд ще бъде осигурен от Община Балчик, ДКИ КЦ "Двореца" и спомоществователи, а всички участници ще бъдат почерпени със сладолед.