/ netinfo
Четири отличия спечелиха децата от Школата по изобразително изкуство към детския център „Малкият принц” в Тервел с ръководител Виолета Янкова от Международния конкурс „Аз обичам Черно море”. 
 
76 творби постъпиха за конкурса, посветен на хан Тервел

Второ място спечелиха рисунките на 11-годишния Дилек Юксел и 12-годишната Глория Желева. Третото място бе за Мария Ненова - на 11години, и за 14-годишната Виктория Пламенова.
 
С грамоти бяха отличени Златина Сюзан, Поли Деянова, Габриела Илиянова, Дияна Пейчева, Дамла Вежди и Иван Пенев. Школата получи и колективна награда от Националния конкурс „ Морето не е за една ваканция”, организиран от МОН, Двореца на децата и ОДК - Бургас.
 
Ученици от Тервел изработиха картини от вълна

Репортаж на Марина Иванова от десети клас в СУ“Йордан Йовков“- член на клуб „Млад журналист“ с ръководител Росица Стратиева, бе отличен с трето място в Националния ученически конкурс за литературно творчество и журналистика „Стоян Михайловски“.

Репортажът е озаглавен „Златната възраст“ и отразява размисли на един млад човек, породили се след фестивал на хората от Домовете за стари хора от Североизточна България.