/ Община Тервел
Приключи срокът за подаване на материалите за обявения от Община Тервел конкурс на тема „Кесарят Тервел - познат и непознат“. Постъпили са 76 произведения, разпределени в две категории.

В раздел „Литературно творчество“ са представени 2 стихотворения; 11 есета; 1 разказ; 1 очерк и 1 юбилеен вестник, които са колективно творчество.

В раздел „Изобразителни и приложни изкуства“ кандидатстват 55 рисунки, като 19 от тях са на ученици от начален етап от НУ „Хр. Ботев“ с. Каблешково, ОбУ „Д-р Петър Берон“ с. Коларци и от ШИПИ при ЦПЛР „Малкият принц“ - Тервел; 28 на ученици от V до VII клас на същите институции и ОУ „Отец Паисий“ с. Безмер; и 8 рисунки на ученици от гимназиален етап.

Две пана от вълна представят съвместна работа на ученик и възрастен; две пластики от глина и макет на Храм „Св. Вмчк Св. Георги“ Тервел са изработили трима участници в Ателието по керамика при ЦПЛР „Малкият принц".

Творба за конкурса
Община Тервел

В ход е оценяването на творбите. Предстои награждаване на участниците на 6 ноември, когато ще се състои и среща-разговор с автори, посветили част от творчеството си на живота и делото на хан Тервел.