/ iStock/Getty Images
Чужд гражданин със статут на постоянно пребиваващ на територията на Добричка област е с положителен резултат за Covid-19, съобщиха от областния кризисен щаб за последния установен случай на заразата.

Заболелият 60-годишен мъж е бил контактен с друг пациент, дал положителна проба, и до вчера е бил под карантина, пояснява директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Светла Ангелова, цитирана от пресцентъра на щаба. По думите й новият пациент от днес ще бъде поставен в изолация. Мъжът е в задоволително състояние и е на домашно лечение. Установени са всички хора, контактували със заболелия, и са им взети проби за изследване. Засега няма други положителни резултати, посочват от щаба.

В последните дни в Добричка област бяха установени трима заразени с Covid-19. Мъж на 71 години е на домашно лечение. Други двама пациенти са настанени в областната болница. Единият - 60-годишен мъж, се е завърнал от Германия. Другият мъж е настанен в инфекциозното отделение след лечение във Второ вътрешно отделение.