Добрич
Добрич / dobrich.bg
Фестивал, наречен „Хлябът, който ни свързва“ ще се проведе на площад „Свобода” в Добрич на 21 септември. Събитието е част от програмата на общината по повод Деня на Добрич 25 септември.
 
В програмата за празника са включени още редица събития.
 
Художествената галерия и РИМ ще имат този уикенд Дни на отворените врати по повод Европейските дни на наследството „Изкуства и развлечение“ – инициатива на Съвета на Европа и Европейската комисия.
 
На 23 и 24 септември ще се състоят поредица от културни събития. На 23.09 е премиерата на на спектакъла „Вълкът и седемте козлета“ на Държавен куклен театър „Дора Габе“.
 
На 24 септември ще се състои премиера на книгата „100 години футбол в Добрич“ от Илия Кишишев и Петър Петров. Същия ден е концертът на Български камерен оркестър – Добрич и премиерата на спектакъла „Боряна“ на Драматичен театър „Йордан Йовков“. 
 
24 септември е Ден на безплатен абонамент в Регионална библиотека „Дора Габе“.
 
В Деня на Добрич – 25 септември, ще се проведе инициатива за популяризиране на туристическите обекти на Добрич.
 
Традиционно на празника ще има панихида в памет на загиналите за свободата на Южна Добруджа и тържествено заседание на Общинския съвет на град Добрич.
 
В 12 часа на пл. „Свобода“ ще започне празничен концерт „Приказки за Добруджа“ на Професионален фолклорен ансамбъл „Добруджа“ и Представителна фолклорна танцова студия „Добруджа“ с гл. худ. ръководител Стоян Господинов.
 
От 16 часа в Градски парк „Свети Георги” е концертът стари градски шлагери  и патриотични песни „Обичам те, Добрич!”. От 17.30 часа празничен концерт ще изнесе Духов оркестър – Добрич, с диригент Стоян Монов. 
 
В 19 часа на пл. „Свобода“ ще започне Празничен поп рок-концерт „Здравей, Добрич“ с участието на Стефан Вълдобрев.

Вижте цялата програма тук.