Асамблея на детското и младежко творчество ще се проведе в Албена
Асамблея на детското и младежко творчество ще се проведе в Албена / netinfo

Фестивална програма „Приятели на България" и Синдикатът на българските учители ще съберат ученици, родители и учители в Асамблея на детското и младежко творчество. Проявата ще се състои от 12 до 19 юли в курорта Албена. Двете организации работят съвместно за развитие на творческите способности на младите хора, като организираните от тях фестивали и конкурси се провеждат ежегодно в черноморския курорт.

На 15 март председателят на СБУ Янка Такева награди Цветан Иванов - управител на Фестивална програма „Приятели на България" с почетна грамота и кристален плакет за постигнати високи резултати в съвместната дейност със синдиката. Това се случи в Народен театър „Иван Вазов", където беше чествана 20-та годишнина от основаването на Синдиката на българските учители и 115-ата годишнина на организираното учителско синдикално движение. 

От област Добрич на церемонията и концерта присъстваха Павлина Димова - областен председател на СБУ, Ваня Балчева - представител на Програма „Приятели на България", общинските председатели на СБУ Община Тервел, Община Добричка, представители на училищни синдикални организации от Добрич и Ген. Тошево.