/ КК Албена
Ваканционно селище "Албена" стартира подготовката си за “Европейски курорт на спорта 2019 година”. В тази връзка в комплекса пристигна Карол Кучера – едно от големите имена на словашкия тенис и председател на Словашката федерация по тенис, за да предаде своя организационен опит на домакините на ваканционното селище.

Част от програмата му включваше и изиграването на демонстративен мач на двойки. Негов партньор на корта бе германката Албена Фрике. Двамата се изправиха срещу кмета на Добрич Йордан Йорданов и председателя на Управителния съвет на ФК “Добруджа” Николай Милков. Срещата се изигра на новия тенис комплекс в курорта. 

През кариерата си Кучера е постигнал близо 300 победи, преди да се откаже от активния спорт през 2005 година и е спечелил 6 индивидуални титли от турнирите на ATP. През 1998 година записва най – високото си класиране в световната ранглиста, като се изкачва на 6 – та позиция. 

Българи триумфираха в 36-я Международен бридж фестивал "Албена 2018"

„Определено това място тук изглежда готово да приеме тенис турнири от ниво “Чалънджър”. Има всичко необходимо, за да привлече хората да дойдат тук и да гледат тенис от високо ниво. За децата тук ще е невероятно. Комплексът наистина предлага много възможности“ - сподели председателят на Словашката федерация по тенис  по време на посещението си в Албена. 

„Ние искаме да въведем „Албена“ в Европа, защото предлагаме много добри условия за спортуване на хората. Затова сме поканили и хора като Карол Кучера, за да покажем, че сме отворени да бъдем част от голямото тенис семейство в Европа“, заяви Ервин Линбихлер, мениджър “Спорт” във ваканционно селище “Албена”.

Спортният календар на курорта за следващата година включва и провеждането на спортни събития за деца, юноши и девойки. Тече усилена подготовка, както за международни състезания по тенис, така и за силни турнири по футбол и тенис на маса. В курорта ще акцентират и на плажните спортове и голфа.